Dławiący się pasaż-er

Paweł Lewandowski

mają dużo czasu

sposobność do podskoków

na bieżni próżności

 

zjadając zegarki

bo nie mieszczą się w dłoni

zrywają wskazówki

gdy brak już drogi

 

nie siedzą w kieszeniach

tam potrzeba nadzieją

granicą przestrogi

co na rzęsach płacze

 

 

Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 7 kwietnia 2010
anonim
  • Dominika Ciechanowicz
    Szału toto nie robi. Ostatnia zwłaszcza dla mnie do przepracowania. Nadzieja, płacz i rzęsy to takie mało oryginalne jest.

    · Zgłoś · 14 lat