należę do tego miasta

Raoul Duke

to miasto należy do mnie


czujesz to

zatrzymani w czasie jesteśmy

szykowałem wyprawę po fajki

po towar którego nie ma

rozumiesz

tu jest przeszłość


ten przystanek

ten świat

wymieniał pasażerów już miliard razy

utkwiliśmy w sobie


stoimy złamani podzieleni

odgrywamy to co zwykle

telepatycznie


należę do tego miasta

 

Raoul Duke
Raoul Duke
Wiersz · 10 kwietnia 2010
anonim
  • Tomasz Smogór
    ,,towarar""?

    · Zgłoś · 14 lat
  • Krystian T.
    do powyższego i chyba jeszcze utknęliśmy nie utkwiliśmy. ogólnie średni, jak dla mnie. jedno tylko pozostaje: pisać!!! pisać i się rozwijać!!!

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "to miasto należy do mnie

    czujesz (...)
    /jesteśmy/ zatrzymani w czasie
    szykowałem wyprawę po fajki
    po towar którego nie ma

    rozumiesz
    tu jest przeszłość

    ten przystanek
    (...)
    wymieniał pasażerów już miliard razy
    utkwiliśmy w sobie

    stoimy (...) podzieleni
    odgrywamy to co zwykle

    telepatycznie należę do tego miasta"

    inny obraz..................................c...

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Całkiem ciekawie z tą wymianą pasażerów. Pesymistycznie, wręcz depresyjnie. Polotu może trochę zbrakło, a stać Cię nań.

    · Zgłoś · 14 lat