Literatura

Zostawiasz ślad (wiersz)

annabell

 

sarkazmem tłumaczysz narcystyczną adorację
śladów pozostawionych na poduszce
znudzonym gestem błazna odganiasz myśli
błądzące po zakazanych rejonach przyzwoitości
z zapamiętaniem  polerujesz swoje odbicie 
w kłamliwej tafli powszechnego uwielbienia
niedowierzaniem maskujesz zobojętnienie 
leniwie pełgające w oddechu codzienności

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 13 kwietnia 2010, 12:54
...tłumaczysz....odganiasz....polerujesz....maskujesz...bł ądzące...pełgające.......
Jak dla mnie za dużo "jesz"...nadczynnościowy.
kulkinamole
kulkinamole 13 kwietnia 2010, 14:33
Monotonny, takie wyliczanie i powtarzanie konstrukcji składniowych nie spełnia tu moim zdaniem żadnej funkcji oprócz takiej, że łatwo zgubić treść.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 13 kwietnia 2010, 19:55
Aha. Czasowników jak mrówków.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 15 kwietnia 2010, 18:06
jak wyżej... emocja rozpływa się zupełnie. nie czuję.
przysłano: 13 kwietnia 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca