Balansiarze.

Tomasz Nikt

para
dymgła
z kawy kapie
rosa
Erosa
bez litra
i filtra

ąfas
dymglane potwarze
balansiarze
winogórskie ta
na
tośmy kochali

balansiarze przeciągli
szparoknami
hypnostrażnik zaparty
przedświtem omdlały

Tomasz Nikt
Tomasz Nikt
Wiersz · 13 kwietnia 2010
anonim
  • Dominika Ciechanowicz
    Mnie tam nie przekonują takie eksperymenty. No, ale ja przecież jestem od narzekania, że wszystko już było. Taka funkcja:)

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Może to ta pora, nigdy nie wiadomo, ale mimo usilnych starań nie mogę złapać sensu.
    Balansujesz między słowami. Bardziej ich zapisem [fonetyką?] niż znaczeniem. Tak mi się wydaje.
    Czekam na nowy!

    · Zgłoś · 14 lat
  • Tomasz Nikt
    Oli, spróbuj to przeczytać skojarzeniowo. złapać obraz i rekwizyty sceny. zapewniam, że balans jest jak najbardziej semantyczny. może po prostu współcześni nie są jeszcze w stanie odgadnąć tego u góry... mówi się trudno rozliczy mnie historia.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Cóż za skromność:) Widzę, że autor już przewidział dla siebie miejsce w historii literatury.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Kiedy ja rozumiem znaczenie, ale sensu raczej nie. Może tkwię jeszcze w poprzedniej epoce. ;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Oli, fonetyka to nie zapis:)

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Wiem, że fonetyka to nie zapis. Skończyłam troszkę więcej niż dwie klasy. Pomyślałam po prostu, że Tomasz postawił na głośne czytanie, czyli brzmienie słów. Albo ich wygląd. Dlatego napisałam tak, jak napisałam. :) W przyszłości postaram się wypowiadać bardziej jasno i unikać skrótów.
    Pozdrawiam autora.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    To chyba ja powinnam nadrobić zaległości z czytania ze zrozumieniem ;-)
    Też pozdrawiam autora, bo jakoś nie na temat tu gaworzyć zaczęłyśmy...

    · Zgłoś · 14 lat
  • Tomasz Nikt
    autor żyje ostatnio w krótkich przebłyskach świadomości.
    a dygresować proszę do woli.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Sorteci
    Hihi :-) Może być.

    · Zgłoś · 14 lat