Literatura

Ucieczka (wiersz)

Paula

Uciekłam ci...
Zgubiłeś mnie wśród tłumu głów,
tłumu płaszczy, butów, twarzy
Stoisz na wysepce wśród wzburzonych fal
ludzkiego oceanu
Próbujesz odnaleźć tą głowę, ten płaszcz,
te buty, tą twarz.
Wyślij wiadomość w butelce
może kiedyś wpadnie w moje ręce...

Uciekłam ci...
Choć obiecywałam, przyrzekałam
„zawsze razem”- planowałam.
Od pomocnych rąk, od dobrych rad,
od obowiązków mych i praw
od słońca, od miłości, od nadziei,
od mroku, od nienawiści, rozczarowania.
Mój list w butelce
Może wpadnie w twoje ręce...

Uciekłam ci
zgubiłeś mnie mimo obietnic
Uciekłam ci życie moje
uciekłam do śmierci.

słaby+ 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 stycznia 2001

Inne teksty autora

NADZIEJO...
Paula

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca