kapitulacja

kulkinamole

 

 

 

to czym mówisz do mnie

nie wsiąka w ziemię

jak deszcz

 

znów potykam się o słowa

jak o krzyk w próżni

 

nad głową świadomość

bycia marionetką

o jednym wstecznym sznurku

 

wiesz jak łatwo utonąć

w niezaplanowanej kałuży

bolisz mnie jak stopy

marcowy chłód

 

powiesz że to przez złe krążenie

wciąż chodzę

w wełnianych rękawiczkach

z zimnym nosem

na kwintę

 

przytaknę

nie mając już w rozciągniętym swetrze

miejsca na łzy

kulkinamole
kulkinamole
Wiersz · 24 kwietnia 2010
anonim
  • jerzykujas
    Wewnętrzna samotność z brakiem miejsca na łzy w rozciągnietym swetrze.Świetnie wprowadza w klimat od pierwszej do ostatniej.:)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Ir
    W trzeciej strofie odpuściłabym dwa pierwsze wersy....czytając bez nich wiersz ładniej płynie.
    A sweter?....no, sweter, koniecznie rozciągnięty, nasiąknięty łzami staje się ostatnio modny wśród poetów.


    Serdecznie.................................

    · Zgłoś · 14 lat
  • kulkinamole
    Ir, dziękuję za sugestię, słuszna :)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Tomasz Smogór
    trochę się pobawiłem, więc sorry za tą profanację



    kapitulacja



    to czym mówisz

    nie wsiąka w ziemię

    deszcz



    znów połykam słowa

    o krzyk



    nad głową

    świadomość bycia marionetką

    o jednym wstecznym sznurku



    wiesz jak łatwo

    taplać się w kałuży

    bolisz jak stopy



    złe krążenie

    wciąż chodzę

    z wełnianym z zimnym nosem

    · Zgłoś · 14 lat
  • Tomasz Smogór
    bez drugiego ''z'' w ostatniej. dodałem też wtrącenia od siebie.

    · Zgłoś · 14 lat
  • kulkinamole
    E tam profanacja, słowo jest po to żeby się nim bawić. Brzmi ciekawie ale póki co zostanie w mojej wersji, bo to co powyżej jest już zupełnie innym wierszem :)

    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ...bolisz mnie jak stopy marcowy chlod" - czytam bez drugi raz "boli" Bardzo mi sie podoba. Kuleczko - znow potykam sie o slowa jak krzyk w prozni..."zapamietam, a ? zabieram do ulubionych.Dzieki.Buziaki.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Figa
    taki delikatny, napisany sercem, to widać.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "wiesz jak łatwo utonąć

    w niezaplanowanej kałuży"- zapamiętam te wersy!!!!

    · Zgłoś · 14 lat