Kamień

Łukasz Radwaniak

Na mszy syn

podał mi kamień

 

i przypłynęły kirkuty

omszałe macewy

 

nieświadomy gest dziecka

o niebieskich oczach

 

kamień

pamięci znak

niepokoju

 

„Miasteczko Bełz” jest

jego ulubioną kołysanką.

Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak
Wiersz · 26 kwietnia 2010
anonim