Literatura

notatki z wizji lokalnej (wiersz)

Kasia Czyżewska

2





na obrazkach Janka
mama jest pośrodku
dróżka prowadzi do domu
mama ma czarne włosy
i czarne dłonie
w dłoniach wciąż trzyma
ogień
położony precyzyjną kreską
jest dym
wysoko
przez klucz żurawi przelewa się wróżba

mama jest odwrócona plecami



 


wyśmienity– 9 głosów
3 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Krystian T.
Krystian T. 30 kwietnia 2010, 18:53
podobać mi się zaczyna tenże cykl coraz bardziej. czekam następnego.
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 30 kwietnia 2010, 19:00
super

notuj dalej!
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 30 kwietnia 2010, 19:05
coś jak poema naiwne
Rita 30 kwietnia 2010, 19:08
chciałoby się powiedzieć - i co dalej? Zaciekawia :)
Jakint
Jakint 1 maja 2010, 02:36
Ja też miałem takiego kluczyka w wierszu, wiesz?
Mithril
Mithril 1 maja 2010, 09:48
W praktyce można by się przyglądnąć symbolice według Piaget`a.................w "poezji" - tu - nie ma czemu się przyglądać...


............................................................ ...nie tym razem
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 3 maja 2010, 18:12
Czy ja mam jakieś zboczenie, czy naprawdę widzę tutaj mocny łyk Herberta?
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 5 maja 2010, 18:04
dzięki za czytanie. notuję Tomaszu. Rito - jeden dobry Bóg wie, co dalej. Jacku - nie wiedziałam byłam. dzięki, że zaglądasz. Mithril - cóż:). Marszyński - masz zboczenie:D i jak się z tym czujesz?:P
anastazja
anastazja 5 maja 2010, 20:33
Kasiu jest piękny! :))
Przy okazji - dziękuję że byłaś miła.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 6 maja 2010, 12:43
Właśnie, co dalej? Niby taki obrazek dziecinny, a się coś czai za nim groźnego.
Juragos
Juragos 7 maja 2010, 23:12
Prosta i głęboka w treści miniatura poetycka.
Pozdrawiam serdecznie.
juragos.ovh.org
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 11 maja 2010, 12:50
Dobra, więcej do niczego się nie przyznam. :P
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 18 maja 2010, 21:05
:) Różewicza więcej ostatnio jeśli szukać po ludziach we mnie. Juraqosie - dziękuję.
Marzena
Marzena 5 września 2010, 01:35
Jeszcze w szkole uczona mnie, że czerń w ręku dziecka , to depresja....
Potem ktoś mi powiedział, że czerń nie jest kolorem, a brakiem światła zaledwie...
Cokolwiek, by nie powiedzieć - smutek w Twoim tekście.
Michał Kuśmider
Michał Kuśmider 17 lutego 2012, 23:53
Zgrabnie skreślony.
przysłano: 30 kwietnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

nieporodzenie
Kasia Czyżewska
dom
Kasia Czyżewska
***(przechyliła się)
Kasia Czyżewska
***
Kasia Czyżewska
notatki z separacji
Kasia Czyżewska
notatki z astronomii
Kasia Czyżewska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca