notatki z wizji lokalnej

Kasia Czyżewska





na obrazkach Janka
mama jest pośrodku
dróżka prowadzi do domu
mama ma czarne włosy
i czarne dłonie
w dłoniach wciąż trzyma
ogień
położony precyzyjną kreską
jest dym
wysoko
przez klucz żurawi przelewa się wróżba

mama jest odwrócona plecami



 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry+ 9 głosów
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska
Wiersz · 30 kwietnia 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Zgrabnie skreślony.

    · Zgłoś · 12 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Jeszcze w szkole uczona mnie, że czerń w ręku dziecka , to depresja....
    Potem ktoś mi powiedział, że czerń nie jest kolorem, a brakiem światła zaledwie...
    Cokolwiek, by nie powiedzieć - smutek w Twoim tekście.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Kasia     Czyżewska
    :) Różewicza więcej ostatnio jeśli szukać po ludziach we mnie. Juraqosie - dziękuję.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Dobra, więcej do niczego się nie przyznam. :P

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Juragos
    Prosta i głęboka w treści miniatura poetycka.
    Pozdrawiam serdecznie.
    http://juragos.ovh.org

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Dominika Ciechanowicz
    Właśnie, co dalej? Niby taki obrazek dziecinny, a się coś czai za nim groźnego.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Kasiu jest piękny! :))
    Przy okazji - dziękuję że byłaś miła.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Kasia     Czyżewska
    dzięki za czytanie. notuję Tomaszu. Rito - jeden dobry Bóg wie, co dalej. Jacku - nie wiedziałam byłam. dzięki, że zaglądasz. Mithril - cóż:). Marszyński - masz zboczenie:D i jak się z tym czujesz?:P

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Czy ja mam jakieś zboczenie, czy naprawdę widzę tutaj mocny łyk Herberta?

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    W praktyce można by się przyglądnąć symbolice według Piaget`a.................w "poezji" - tu - nie ma czemu się przyglądać...


    ........................................... tym razem

    · Zgłoś · 14 lat temu
Wszystkie komentarze