jestem prawie czterdziestolistnym mężczyzną
z małego palca lewej ręki odchodzi paznokieć
wszystko przez wyłamywanie
naciąganie linii życia by pokazać że jeszcze oddycham
dwutlenkiem węgla w kapsułkach da się machać
w inny sposób i w inną stronę ale zawsze
jęczmień przesypuję a on odpowiednio zasłania
wiek człekokształtny z jakiegoś powodu
w tym wypadku mojego choć o to nie prosiłem
wierzę
w naciągane teorie
wkładam suche gołe stopy
75B. ODGRYZAM TO CO ZOSTAŁO
Jakint
Jakint
Wiersz
·
4 maja 2010
Różnorodność w wielu wypadkach potrafi być ciążąca. Na linii autor-odbiorca, nikt nie spodziewa się wybojów, a ja zazwyczaj serwuję coś w rodzaju EKG. I nijak mnie uspokoić. :)
To tak gwoli tłumaczeń. No.
czterdziestolistne
co za dużo, to niezdrowo... jakoś przez przykry żart się przypomina.
każda symboliczna. naciąganie linii, jak liny, przeciąganie.
ten jęczmień jakoś w oku mi się przeczytał. zasłania przez ból.
druga z pewnością najbardziej hermetyczna.
koniec za to otwiera. koniec końców zaś... rozbraja.
ps.
:)