Krzesło a ogórdki

Janik

usiądź się wygodnie
już za chwilę m jak miłość
zobaczymy czym martwi się małgosia
poranną erekcją którą jeszcze muszę ukrywać
opozycją za i przeciw
niech ci ukrzesłowienie lekkim będzie
zobaczymy czy to było nie było
i czy jest jak jest
że we wsi kuleje
nie uraczysz psa z kulawą nogą
nie wiadomo też czemu
krakowskie kwiaciarki
krakowskim targiem
zmieniają wieczorem płeć
na bardziej męską
jakby się bały
edeńskich ciemności rynku
usiądź się wygodnie
nosem dotykając ściany

Janik
Janik
Wiersz · 4 maja 2010
anonim
  • Ir
    ....ogórdki...??
    "....usiądź się wygodnie..." - bez "się"

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    "usiądź się" to celowe przecież. ten autor tak ma

    · Zgłoś · 14 lat
  • jerzykujas
    Nie moge przejść koło tego wiersza.Niech Ci się Janik moja kulka gwiazdką zaświeci..

    · Zgłoś · 14 lat
  • Krystian T.
    ach te twoje gry słowne...

    · Zgłoś · 14 lat
  • Janik
    usiądź się jest celowe, bezapelacyjnie:)
    a ogródki od ogródek.. bez ogródek :)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Tomasz Smogór
    a ja myślałem że ,,ogórdki'' od ogródków i ogórków

    · Zgłoś · 14 lat
  • Klaudia Raczek
    wyraźniejszy się stałeś w tym tekście . ten wiosenny powiew słów, no, zaskakujesz, pędzisz, bo czuć cię nowego. fajnie? ;-)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Janik
    w lesie się rozgadałem :)

    · Zgłoś · 14 lat