*** (Kolejna noc pozbawiona...)

[RainMaker]

W głębi
W czerni
Na dnie

Mam czasu mrok
Zaklęty w marach
Sennego koszmaru

Pięściami zaciskam
Na oczach powieki
Aż do spotkania gwiazd

Powolny ruch ciała
W przód i tył
Ogłasza sieroce cierpienia

Mantrowany szept
Gdzie jesteś
Prosto zadane pytanie

Niknie w głębi
W czerni
Na dnie

I tam pozostaje


Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 12 głosów
[RainMaker]
[RainMaker]
Wiersz · 17 stycznia 2001
anonim