dzisiejszy

Grzesiek z nick-ąd

dziś gdy tak licznym tak niewielu
nic nie zawdzięcza oprócz pustki
szukając boga przy portfelu
odnajdujemy brudne chustki

a na nich ślady po znajomych
bliskich mniej bliskich i odległych
bo śmierć jak zawsze zbiera plony
życie jak zawsze dalej biegnie

więc nam zostaje dalej liczyć
ludzi na pęczki nie na miłość
cóż nas obchodzi zapach smyczy
jeśli się na niej nie chodziło

a kiedy przyjdzie czas litości
bóg ją okaże bo nie człowiek
my w swojej wielkiej maleńkości
raj postawimy mu na głowie

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 23 maja 2010
anonim
  • Grzesiek z nick-ąd
    dziś gdy tak licznym tak niewielu
    nic nie zawdzięcza oprócz pustki
    szukając boga przy portfelu
    odnajdujemy brudne chustki

    a na nich ślady po znajomych
    bliskich mniej bliskich i odległych
    bo śmierć jak zawsze zbiera plony
    życie jak zawsze dalej biegnie

    więc nam zostaje dalej liczyć
    ludzi na pęczki nie na miłość
    cóż nas obchodzi zapach smyczy
    jeśli się na niej nie chodziło

    a kiedy przyjdzie czas litości
    bóg ją okaże bo nie człowiek
    my w swojej wielkiej maleńkości
    raj postawimy mu na głowie

    · Zgłoś · 14 lat
  • jerzykujas
    Wspaniały, piękny, mądry

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kasia     Czyżewska
    dzisiejszy istotnie. bliski.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Marta
    z życzliwością pozdrawiam autora ..prawdziwa poezja

    · Zgłoś · 14 lat