Kapelusznik

Goosfrabba

kapelusznik znów
na wiosnę tka nowe nadzieje
wielkimi krosnami wiatru
oporządza lasy i pszczelniki
 
ciężkie topole i dęby
płodzą migdałowe kwiaty
białe - pędzące ku niebu
 
i deszczem spadają
piękne poematy
na głowy nieprzezornych
przechodniów
 
przecież to maj
i już gąsienice się namnażają
a każda w swoim kapeluszu
 
podczas gdy ja
pod parasolem złudzeń
widzę tylko podmoknięte buty

Goosfrabba
Goosfrabba
Wiersz · 28 maja 2010
anonim
  • Anna Pisarska
    co to są podmknięte buty? można je kupić na allegro ? :P

    nieźle całkiem, w jednym miejscu tylko ciężkością mnie przygniotłeś. o tu:
    wielkimi krosnami wiatru
    oporządza lasy i pszczelniki

    ciężkie topole i dęby


    - ja bym się pozbyła przy krosnach przymiotnika, byłoby wtedy nieco lżej tekstowi.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Goosfrabba
    podmoknięte oczywiście :) przepraszam, poprawione ;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Gąsienice w kapeluszach się mnie podobają. Muszą sympatycznie wyglądać:)
    "piękne poematy" trochę straszą.

    · Zgłoś · 14 lat