Literatura

przyszli po mnie do mnie (?) (wiersz)

Raoul Duke

 te  brednie (obrazy)

odrywają cię od mowy (od razu)

chory człowieku (ich obrazy i odrazy)


dlaczego (po co) walczysz

o chwile złudnego upojenia (co to)

popatrz na nich (na kogo)

oni nie kopią się z koniem (nie każe nikt im)

oni są złudzeniem (ledwie mgnieniem)


twoim (moim)


wzrokiem przecież nadal odnajdujesz (obserwuję) codzienność

ruchy oraz kontury

zostawiasz ślady w powietrzu (zagęszczam)

jak samolot

gryzmolisz chore odczucia (tylko spluwam)


stoję nad tobą (nie widzę) i pytam (nie słyszę)

kto tu normalnym daje w mordę

(się być boję

sobą - nie)


nie jesteś zaburzeniem osobowości

jestem jam -

społeczeństwo (pizdomęstwo)


(jestem w indywidualnym ogóle - ja jestem wspólnotą)


twoją

ślepoczarną




Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 14 czerwca 2010, 16:27
żeś zapętlił. Czytelnik się gubi. Nie wiem, czy mnie osobiście tan zabieg z nawiasami przekonuje.
przysłano: 1 czerwca 2010 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca