obiad

kulkinamole

 

zjadasz
moje ostygłe wiersze
na sucho
udaję
że nie obchodzi mnie wcale
czy staną ci w gardle

 

przesłowiłam
lato tonie w talerzu na fioletowo
a przecież pytałam
czy nie podgrzać

 

potem już tylko mięta i krople
ciężka lepkość poobiedniego stołu
między palcami

 

jutro pewnie zjesz na mieście

 

jutro
rozpalę ogień
pod nowe pierwsze słowo

kulkinamole
kulkinamole
Wiersz · 2 czerwca 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "zjadasz moje ostygłe wiersze
    (...)
    udaję
    że nie obchodzi mnie (...)
    czy staną ci w gardle

    przesłowiłam
    lato tonie w talerzu (...)
    a przecież pytałam
    czy nie podgrzać

    potem (...) tylko mięta i krople
    ciężka lepkość poobiedniego stołu
    między palcami

    jutro pewnie zjesz na mieście

    /dlatego/
    rozpalę ogień
    pod nowe (...) słowo"

    ...........................................

    "zjadasz moje ostygłe wiersze
    udaję że nie obchodzi mnie
    czy staną ci w gardle

    przesłowiłam lato
    tonie w talerzu na fioletowo a przecież
    pytałam czy nie podgrzać

    potem mięta i krople
    ciężka lepkość poobiedniego stołu między palcami
    jutro pewnie zjesz na mieście

    rozpalę ogień
    pod nowe pierwsze /jutro/"

    ...........................................


    "moje ostygłe wiersze
    staną ci w gardle


    przesłowiłam lato na fioletowo pytałam
    czy nie podgrzać

    tylko mięta i krople poobiedniego stołu
    między palcami
    pewnie zjesz na mieście

    jutro rozpalę pierwsze
    /nowe/ słowo"


    dziękuję za chwilę z iconą, co do której.......................mogłem wejść i oddychać - moim "kubizmem" się nie przejmuj....................w książkach też zdarza mi się kreślić i mazać - a świadczy to o tym, że.......................jest wiersz....

    · Zgłoś · 14 lat
  • Marcin Sierszyński
    I kolejny autotematyczny wiersz. Lepszy od tego wiśni, ale nadal nieporuszający.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Wyśmienicie piszesz kuleczko! Wybacz - się omsknęło na bdb, - miało być - wyśmienite.:))

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Wiersz, jakich wiele. Poprawny, bez wątpienia, ale w pamięć się nie wbija, nie powala, tchu nie zapiera.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Figa
    fakt, nie jest nadzyczajny, ale mnie ujął, bardzo się spodobał.

    · Zgłoś · 14 lat