jeszcze się wszystko odczaruje – jest czas
poranki nowe starego początki
nie ma czasu – nie czarujmy się
ile rozdałeś kromek
ile policzków
a nadstawiłeś
ile
wieczory koperty lizane na amen
jeśli wierzysz
jeśli nie
to na chybił trafił
a czas twojego nawiedzenia
jeden jest
jeden jest"................................. zdaniem, bez inwersji byłoby lepiej. Pozdrawiam.
"poranki nowe starego początki
nie ma czasu – nie czarujmy się
ile rozdałeś kromek
ile policzków
a nadstawiłeś
ile
wieczory koperty lizane na amen
jeśli wierzysz
jeśli nie
to na chybił trafił"
i wtedy bardziej mi nabiera na mocy. co za dużo czasu, to niezdrowo.
"ile rozdałeś kromek
ile policzków
a nadstawiłeś
ile"
polubiłam go :)