SKRZYNIA BIEGU

Jakint

podnosi się temperatura
ciała na odległość autobusowego przegubu
parują

ktoś zakasłał
przerwany ciąg myślowy każe nadwyrężyć mięśnie szyi
spojrzeć
ale tylko na tyle by wciąż było w zasięgu
wygodne oparcie

za dwie minuty skręcamy
szaleństwo
zwykle przecinakiem na wprost aż do wiaduktu

naklejki z zakazami lizania lodów
wpuszczania psów
palenia czegoś z filtrem

zasłaniają

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Jakint
Jakint
Wiersz · 11 czerwca 2010
anonim
  • Jakint
    uooooooooooo! Popsuo sie.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Jakint
    Mithril - i dobrze. Ten ending w twojej, bardziej do mnie przemawia. Dzięki.

    Justyna - "szaleństwo" kuje. Niech kuje. :) A czy odkrywa? Hmmm

    Dominika - autobus faktycznie wrócił na chwilę do łask. Czasem tak trzeba. A czego nie wiesz?

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Dominika Ciechanowicz
    hihi. ale justyna smiesznie gada.
    wpusc poete do autobusu, to wezmie i wiersz z tego zrobi, ja nie wiem.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    a dupa! nie komentuje juz, dopoki kierowca nie zrobi w koncu porzadku!

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    czyli Wywrocie odwala...................Justyna w robaczkach.................zatem Car znowu udoskonala

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    cieszę się, ze czytałam to z wentylatorem, bo upał w moim pokoju sięgnął zenitu, jak tylko pomyślałam o nagrzanym autobusie. a fe! a wiersz? też się zastanawiam nad szaleństwem, czy jest niezbędne, czy odkrywa nowe sensy?
    ciekawie z przerzutniami się pobawiłeś :)

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    „podnosi się temperatura
    ciała na odległość autobusowego przegubu
    parują

    ktoś zakasłał
    przerwany ciąg myślowy każe nadwerężyć mięśnie szyi
    spojrzeć
    ale tylko na tyle by wciąż było w zasięgu
    wygodne oparcie

    za dwie minuty skręcamy
    (…)
    zwykle przecinakiem na wprost aż do wiaduktu

    naklejki z zakazami lizania lodów
    wpuszczania psów
    palenia czegoś z filtrem

    zasłaniają”


    lekko wsadziłem grabie.................................mną się nie przejmuj...

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Jakint
    Węże u nas tylko ogrodowe. Dzięki.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Tomasz Smogór
    nadywężyć? czy nadwyrężyć, bo jak nie ma nic wspólnego z wężami to lepiej to drugie.

    · Zgłoś · 14 lat temu