PRIORYTET Z ZAGUBIONYM W SZUFLADZIE ZNACZKIEM

Jakint

kochana Janis
u mnie dobrze wszystko
a nawet jeszcze lepiej

przyszła wiosna
o własnych siłach z pustułką na ramieniu
taki tatuaż znaczy

tutaj trochę inny fridom niż u ciebie
ale za to marchew i dżinsy
podobno potaniały

mdli mnie po świętach nocnych
a tych wydmuszek pomalowałam tyle
że je rozdałam

i jeszcze jedno
wciągnęło mi kasetę na której śpiewasz
ale tylko w miejscu gdzie był szum

żyję nadzieją
że w twoim stanie nie było huraganów
tak silnych jak w moim

pozdrawiam i całuję
Irena

Jakint
Jakint
Wiersz · 20 czerwca 2010
anonim