camino

Kuba Nowakowski

czy to dobre przyodzienie poprawność gęby

a jeśli za rogiem wpadnę na Chrystusa

i rzucę mu sorki wprost pod sandały których

ani ja ani Jan święty…

 

po co mi jaja zapytuję te duchowe

jeśli na gniecenie je skazuję bo strach

przesłania niebieskie dziedzictwo

wszystkich zmysłów przyszłe zadziwienie

 

nastawię sobie anioła na szóstą minut dwie

jutro poniedziałek

poprawność na mydło szare

albo na szaro mydłem

i na ulicę

 

tam

dokąd nie zechcę

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 20 czerwca 2010
anonim
  • Kuba Nowakowski
    ... ja tylko.... przechodziłem.... z tragarzami.... Myślałem, że baty będą.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ode mnie....................................baty

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kuba Nowakowski
    bez odczytania wyroku? ;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    nie pytałbyś się o wyrok lub motyw.............................gdybym przybił plastron lidera

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kuba Nowakowski
    pytałbym tym bardziej, zdziwiony, żeś do tego dłoń przyłożył :)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Ce.
    chyba częściej wpadamy za rogiem na Chrystusa niż nam się wydaje

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ...............................akurat :-)

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Świeże, oryginalne spojrzenie, jestem jak najbardziej na tak!

    · Zgłoś · 14 lat
  • Agnieszka Urbanowicz
    motyw z aniołem o 6;02 super:), a i nagle mnie olśniło, co z tym " mydłem na szaro":)

    · Zgłoś · 14 lat
  • afronautix
    kontrowersja ze smakiem, tak bym poweidział.

    · Zgłoś · 14 lat
Wszystkie komentarze