STATEK NA LITERĘ "O"

Jakint

nie przewidziałem pogody
na okres pomiędzy pierwszą komunią
a drugą chemioterapią

niebrudzące rzepy
które w piaskownicach traciły swoją moc
okazały się wytrzymalsze
od przytwierdzonego do trzepaka
języka

zaprzyjaźniony rzeźnik dał mi słowo
wraz z wydaną resztą zapewniał że niebo w gębie
wisi na jego hakach

spośród wszystkich dowodów na istnienie boga
zwykle wybieram ten najmocniejszy

z akcyzą

Oceń ten tekst
Jakint
Jakint
Wiersz · 22 czerwca 2010
anonim