"im więcej jestem tym bardziej mnie nie ma"
Łabędzie gubią się parami
aż ludziom głupio nie pamiętać
poezji która między nami
nigdy nie była taka święta
jak śliczne panny nie-dziewice
które puszczały wianki wczoraj
złudne nadzieje mi rozliczy
w przerysowanych metaforach
pewna jak ciężki los żebraczy
który zapomniał jak się klęka
głupawą wiarę mi wybaczy
w licznych sylabach i akcentach
gdzie jestem nie wiem też gdzie będę
a tam gdzie byłem mnie ubyło
poezja uczy mnie na gębę
kochać nadzieję z wiarą w miłość
wy baczcie
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz
·
9 lipca 2010
a tam gdzie byłem mnie ubyło
poezja uczy mnie na gębę
kochać nadzieję z wiarą w miłość" - chylę czoła Panie Rymowładny za takie zwieńczenie wiersza.
i chyba jakoś "niekompletniejesttu'
........................................... Y Ś M I E N I T Y ! ! !
ten wers ostatni to kółeczko podobne do: było morze w morzu kołek...
kochać nadzieję z wiarą w miłość do nadziei itd:)
dzieki Uru .. słowo słupka droższe:)
pokutom dając mnie na tacy
poecie być jest aż komicznie
z wierszami wiodąc byt żebraczy