zimna cierpka mgła
dotyka ziemi
zatyka uszy nocą
chłodem powieki
obciąża
nie dojrzysz gwiazd
w gęste pióra
bieli obrosło niebo
i z drzew zwisa kołdra
cichej nadziei
zimna cierpka noc
bez Ciebie
wisi jak chłód nad butami
a jasno jak nigdy
po północy
minut parę
dreszcz biały spływa
po srebrnym naszyjniku
Mgła
Goosfrabba
Goosfrabba
Wiersz
·
9 lipca 2010
cichej nadziei
lekki , ciepły i podoba się