Mgła

Goosfrabba


zimna cierpka mgła
dotyka ziemi
 
zatyka uszy nocą
chłodem powieki
obciąża
 
nie dojrzysz gwiazd
w gęste pióra
bieli obrosło niebo
 
i z drzew zwisa kołdra
cichej nadziei
 
zimna cierpka noc
bez Ciebie
wisi jak chłód nad butami
 
a jasno jak nigdy
po północy
minut parę
 
dreszcz biały spływa
po srebrnym naszyjniku

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Goosfrabba
Goosfrabba
Wiersz · 9 lipca 2010
anonim
  • Dominika Ciechanowicz
    Trochę dużo zużytych figur.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Marta
    z drzew zwisa kołdra
    cichej nadziei

    lekki , ciepły i podoba się

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    i...........................do odchudzenia

    · Zgłoś · 14 lat temu