DOPASOWANIE

Jakint

sens
nie uchwycę go za uszy
króliczy ogonek
zamknięty w graniastosłup zdań

jak rycerz w zbroi volvo
dobędę miecza i zamieszam pomidorową z ryżem
który dzisiejszego ranka stał się sypki
za sprawą starej młodej pary

ty podpatrzysz mnie
ja podpatrzę ciebie

ty zatęsknisz mnie
ja cię rozpamiętam

w salonie
nowy wazon zachłyśnie się wodą

Oceń ten tekst
Jakint
Jakint
Wiersz · 14 lipca 2010
anonim