incognito

Magda


wiesz
ja będę już leciał
zostawię uchylone drzwi
żebyś się nie bała
żeby mogła spłynąć ci ślina jak każdej bezpiecznej nocy
i nie myśl za dużo

albo pomyśl jednak
pokochać mogę cię w snach
od rana do wieczora grał ci będę na nerwach
dlatego niedojedzony wyglądam w tobie lepiej
i nie zapomnij o jajecznicy na gwizdek
punkt siódma piętnaście bo dzieci nam się rozgotują

na starcze nieróbstwo
wystarczy nam czasu,
kochanie

Magda
Magda
Wiersz · 17 lipca 2010
anonim
  • Ir
    wg mnie za dużo zaimków osobowych: ja , ci, cię, tobie........

    inwersja - "pokochać mogę cię w snach"

    Czy musi myć powtórzenie "myśli" ?

    " nie myśl za dużo
    albo pomyśl jednak"

    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Uważam, że wszystkiego jest w sam raz!
    Jak ktoś chce się uczepić, to nawet samego Boga się "czepnie".
    Wyraźnie zarysowany i podmiot liryczny i odbiorca. Wiersz nie musi być do i dla wszystkich, bo zazwyczaj bywa do niczego i nikogo. Tutaj jest tak jak potrzeba. Może dla mnie "kawa na ławę", ale najważniejsze jest , to że różnimy się w pisaniu inaczej byłoby nudno!!!!!!!!!!

    · Zgłoś · 14 lat
  • Rita
    Masz rację Marzeno!

    "dlatego niedojedzony wyglądam w tobie lepiej"
    "jajecznica na gwizdek"
    "bo dzieci nam się rozgotują" :))

    pozdrawiam.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Magda
    Ir: "myśli" być muszą, specjalnie zaakcentowałam
    i dziękuję :) właśnie tak dla odmiany kawa na ławę, aż sama się zdziwiłam że tak prosto udało mi się złożyć wyrazy :))
    pozdrawiam!

    · Zgłoś · 14 lat
  • sin∞ger
    coś w tym jest, choć osobiście inaczej bym to pozapisywał.
    rozgotowywanie dzieci jest tak samo straszne jak fascynujące.

    · Zgłoś · 14 lat