Północ
zerwała mnie
z wyra sucha i ciepła
nieco wietrzna
(dla niektórych
mniej przyjemna opcja
dla mnie bardziej)
Przymykam oko
pełen pokrętnych tłumaczeń
drogowskazów niedomówień
węgorzy
śniętych ryb
węży Tylko czekać
aż as sam
wypadnie z rękawa
okryje pokerzystę
snem brudnym
i nieadekwatnym
Dla czystej zasady