Ucieczka

Wiktor Kaczmarek

Gdzie jest moje jezioro? Moje sanktuarium

Nie symetryczne, nie liniowe.

Nietsche wołają znów.

Nienawiść spoczywa na dnie. Głębia coraz większa.

Powiedzcie Królowi że nadchodzi.

O dzieci nocy, byłem tam wielokroć.

Wiktor Kaczmarek
Wiktor Kaczmarek
Wiersz · 24 lipca 2010
anonim
  • Figa
    Witaj Wiktorze!
    w drugim wersie powinno zaczynać się od małej litery, bo na końcu wcześniej nie ma kropki.
    Jeśli chodzi o treść to wydaje mi się że każde zdanie jest jakby z innego wiersza, jakby to była taka zlepka zdań. Nietsche też powinno być jakoś wyróżnione, bo to wygląda jakby ci słowa zabrakło.
    Podoba mi się natomiast powiązanie pierwszego i drugiego wersu z ostatnimi dwoma. Tylko to.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Nietzsche - literówka.
    Przepraszam, ale według mnie to jest zupełnie pozbawione sensu.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Ir
    CZy aby nie winno być - niesymetryczne, nieliniowe ?
    ...nie...nie...nie...i ja tez na NIE !

    · Zgłoś · 14 lat
  • Wiktor Kaczmarek
    jutro będzie lepszy.. mam nadzieje.. ale słowa krytyki są dla mnie ważne.. :)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Justyna D. Barańska
    no i kolejny twój, który czytam i kolejny sprawia wrażenie wyrwanego fragmentu z notatnika. po drugie powiewa romantyzmem, chociaż Nietzsche...

    · Zgłoś · 14 lat
  • Marcin Sierszyński
    Lubisz uderzać w wysokie tony. Nawet nieźle wychodzi, chociaż są zgrzyty - kolejny wiersz, w którym nawołujesz w puencie. No i wciąż niepoprawione nazwisko Nietzschego.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    To jeszcze nie jest to, jak dla mnie. Ale czuję, że coś ciekawego wkrótce tu powstanie.

    · Zgłoś · 14 lat