Tonatiuh

Wiktor Kaczmarek

Zaprosił mnie, w miejsce jasności,

gdzie wojownicy i niemowlęta tańczyły w kręgu ognia.

W koronie orła narodzony,

mógłby was zabić jedną strzałą.

To on jest słońcem Tonatiuh.

Starożytny stos ciał na jego cześć!

Wiktor Kaczmarek
Wiktor Kaczmarek
Wiersz · 26 lipca 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Azteckie bóstwo nie czyni z tekstu................................wiersza - na więcej może zasługiwać Montezuma

    · Zgłoś · 14 lat
  • Wiktor Kaczmarek
    z wszystkiego mozna zrobic wiersz

    · Zgłoś · 14 lat
  • Marcin Sierszyński
    Tak, można - ale nie zawsze warto.

    Ciekawe obrazy, ale patetyczny okrzyk psuje efekt.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Trochę niebezpiecznie jest sięgać po tak odległe obrazy, bo przez to w Twoim tekście brakuje autentyzmu.

    · Zgłoś · 14 lat