*** ( nieważne)

Figa

 

pamięci Wujka

 

próbowałam cię nazywać

szukałam imienia które zastąpiłoby

tę nicość

 

chciałam położyć kwiaty wiedząc że

tak będzie lepiej

muszę udawać porcelanowy spokój

 

nieważne

 

jak suchy chleb wśród uczty

tak niewiele znaczysz

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Figa
Figa
Wiersz · 9 sierpnia 2010
anonim