Z listów do Olivii. Chcę zabić wszystkie twoje wątpliwości.

Krystian T.

 

Jestem świnią. Nie odpisałem jeszcze na żadne z twoich pierwotnych i wtórnych słów. Czekasz tyle lat świetlnych na odpowiedzi wysłane w kosmos. Ale ty rozumiesz, kobiety są z Wenus, a mężczyźni z Marsa. Na przeprosiny złapię cię za rękę, przebiegniemy się po łące. Mogę też co najwyżej nazbierać ci bukiet z przekwitłych polnych kwiatów i osypanych źdźbeł trawy – może jeszcze kiedyś zapachną sielskim czerwcem.

Krystian T.
Krystian T.
Wiersz · 10 sierpnia 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Świnią? A ja jednak sądziłam, że człowiekiem.




    jesteś nikim innym tylko chłopcem
    w modnych dżinsach i idealnie
    wyprasowanych skarpetach
    który do świtu lubi wmawiać
    wszystkim słuszność
    swojej świętej racji

    spokojnie już możesz iść
    spać usłyszał nawet Miłosz
    i obiecał że jutro odda ci tego Nobla

    ;) Nie postarałam się, wiem. Ale na pewno chłopiec nie może być świnią. ;)
    Fajnie że pamiętasz wierszyk o łące.
    A co do tych przekwitłych/przekwitniętych, to już sama nie wiem. Ich znaju only angielski. ;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Justyna D. Barańska
    "jestem z majsa, jestem z majsa" - i na tym bym pozostała. pierwotne, wtórne, świetlne nie pasują do tekstu, są wydumane. natomiast trzymanie się za rączki i bieganie po łące w tekście powoduje okropny grymas na twarzy czytelnika, straszny banał.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    taaaaak, to chyba dobry czas, aby wziąć blichówę, szpachlę, wiadro i zacząć robić coś pożytecznego – bo pisanie chyba nie idzie…

    · Zgłoś · 14 lat
  • Marta
    Krystej1616 ..pióro i głowa do góry! smutnawo by było tutaj bez Ciebie, pozdrawiam

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Dla mnie to nie przedstawia wartości literackiej, sorry.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Krystian T.
    dzięki za komentarze. są znakiem, że należy sobie zrobić dłuższą przerwę. pora nazbierać świeższych myśli.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    to..........................dobry pomysł - teatr, kino.....................książka?

    · Zgłoś · 14 lat
  • Krystian T.
    kino, na pewno i to jakiś z odmóżdżających filmów, dzięki za pomysł :)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Jacek
    Z interpunkcyjnym błędem. Z zużytymi rekwizytami, utartymi hasłami. Nic szczególnego tu nie widzę. Za mało na prozę poetycką, Krystianie.

    · Zgłoś · 14 lat