kiedy strącą mu koronę

Kuba Nowakowski

sen był o zespole telewizyjnej utraty zdrowej refleksji

sens walki z tą przypadłością porównywalny z  

sadzeniem aluminiowych ogórków na brezentowym polu

szans na plon dorzeczny brak widoczny kurwa!

 

jawa też telewizyjna worki pełne smrodu dźwiga

jak najdalej biegnę wąchać resztki spotkań z ludźmi

jeszcze nie poddanymi amputacji samodzielnego myślenia

jest widzę jednego

 

… patrzy na mnie wzrokiem królewskim

pieczołowicie kruszy biszkopty w trójkołowym wózku

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 11 sierpnia 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ano, rzeczywiście śnimy, Kuba

    · Zgłoś · 14 lat
  • Agnieszka Urbanowicz
    " szans na plon dorzeczny brak widoczny....":)), dobrze,że to sen był tylko Kuba... ode mnie piątka z plusem:))

    · Zgłoś · 14 lat
  • Jacek
    "jeszcze nie poddanymi amputacji samodzielnego myślenia" Tylko to nie- brzmi dość zaczepnie i tylko tak. Jestem za tym tekstem oczywiście, ale ten jeden fragment mi przeszkadza.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Justyna D. Barańska
    no to skoro Jacuś jest za to puszczam, :P

    · Zgłoś · 14 lat