Literatura

Iluzja (wiersz)

ain

„Ukryć zło czy je upiększyć?”

Wywracany, pomiatany, odwracany

Może z drugiej strony nie widać bólu?

Poniżany, wyśmiewany, usypiany

Może następnego dnia nie będzie po tym śladu?

Zdradzony, poraniony, przytulony

Z czasem przebaczy?

Krzyk, płacz, błaganie

Zakryjcie me oczy i uszy.

 

Po cichu zamknę drzwi i wszystko zostawię.

Klucz gdzie schowasz?

W pięknym miejscu.

W pięknych miejscach nie szukasz zła.


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 17 sierpnia 2010, 22:32
A dlaczego podwójnie wklejone ???
ain 17 sierpnia 2010, 22:42
Próbuje oswoić portal, ale on chyba się tak łatwo nie da...
Olivia B.
Olivia B. 17 sierpnia 2010, 23:13
Wiesz, to jest tak: jeśli zaraz po dodaniu klikniesz na ''odśwież'' albo na ''cofnij'', to dodaje się dwa razy. Czasem zdarza się też, że wyskakuje jakiś błąd systemu i tekst się dubluje sam z siebie (nic nie klikasz, a i tak jest dwa razy). Nie przejmuj się tym. Była tu kiedyś opcja ''usuń'', która doskonale załatwia takie sprawy... Czasowo zniknęła, ale niedługo ma wrócić i wtedy będzie można sobie ''posprzątać'' w profilu.
Generalnie Wywrota nie jest taka straszna jak może się wydawać na początku. :) Baw się tu dobrze, powodzenia!
PS. Fajnie, że zaczynasz od konkursu. Podwójne powodzenia! :)
Ir
Ir 18 sierpnia 2010, 11:56
Przeklejam moj koment...bo moza kota dostac na Wywrocie, tak jest od prawie 2 lat !.....i poprawy obiecanej nie widac....

Oj, nie. MImo całej mojej sympatii dla młodych piszacych ludzi - NIE !
...any, any, any...ony, ony, ony.............to rozwaliło wiersz.
Tylko ostatni wers mi się podoba.
Paweł Kaczorowski
Paweł Kaczorowski 3 września 2010, 12:50
Konkurs poetycki „Ukryć zło czy je upiększyć?” zostanie rozstrzygnięty 10 września 2010.
Jury: Aleksandra Zbierska (przewodnicząca), Marcin Sierszyński, Paweł Kaczorowski (sekretarz).
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 12 września 2010, 02:24
tutaj jest rozstrzygnięcie konkursu: www.wywrota.pl/db/artykuly/17679_rozstrzygniecie_k…
Paweł Kaczorowski
Paweł Kaczorowski 13 września 2010, 23:33
Zgadzam się z Ir. Za dużo powtórzeń. I - w obliczu wielu przykładów duchowo-poetyckich wglądów - końcówka jest banalna. Tu się z Ir nie zgadzam. Weźmy choćby R.M.Rilkego fragment jednej z Elegii Duinejskich: "piękno jest tylko przerażenia początkiem"...

Czytaj!
przysłano: 17 sierpnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

Iluzja
ain

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca