Historia , która nigdy się nie kończy"
oto historia dziewczyny
która nie chciała prosto chodzić
nie zachwycała się chmurami
i nie brała przykładu z horoskopu
historia ta nie będzie ciekawa
nie będzie kolorowa ani pachnąca
nie będzie równie mówiła
o głupotach , pieniądzach
makijażu
urażonych przepraszam
wyjście - po lewej
bo to nie jest historia dziewczyny
zwykłej
i nie polega na przykuciu uwagi
(czarno - białość testu)
oto historia całkiem zwyczajna
o dziewczynie z Księżyca
z gwiazdami w oczach
nie szczęśliwej
pachnącej zeschłymi różami
nie krzyku mody z pierwszeństwem do łóżka
bo to historia
krótka , może dłuższa
niż życie
bardziej jasna
kiwając się tylko z tyłu ku przodowi
bo stara jak świat ten najstarszy
historia ta nie jest zwyczajną historią
o dziewczynie
kochającej piękno
którego szukała po całym osiedlu
bo to nie jest pisana wierszem
cudna opowieść o królewnie
i księciu
melodramat z alter ego
ta historia jeszcze się nie kończy
mimo , że kończę ja
pisać podanie
o lepszy świat
lepsze piękno
o czystsze chmury
o dziewczynę z imieniem pod ubraniem
16:15 00-12-07
Z przedmieścia
Wiersz
·
22 stycznia 2001
-
Kasiaładny, troszke przegadany, ale ładny