przepychanki

ew

na ulicy wywrotowej

coraz liczniej, coraz zdrowiej

w stronę rynku biegną ludzie

słysząc wieść o wielkim cudzie

każdy chce tam dotrzeć pierwszy

aby poczuć moc swych wierszy

Krystek goni Estel biedną

przewracają się gdy biegną

Lemur w marszu nie domaga

ktoś mu krzyczy, że łamaga

na zakręcie Singer śpiewa

modły jakieś w stronę drzewa

Jakint z Hayde spacerują

ale zaraz wystartują

Dominikę już zabrało

choć wygląda jeszcze cało

Rosolaka rozdeptali

Marcin pozbył się rywali

Annabelkka włosy rwie

„też pobiegnę, czemu nie”

na Marzenę Wojtek czyha

i łokciami ją odpycha

Marcin nogi zgubił swoje

Jacusiowi pękły zwoje

Oli drapie się po kostkach

zmieli Ritę w czterech zwrotkach

Figazmakiem zapomniała

w jakim celu startowała

a ulica wywrotowa

z lekka stała się nerwowa

szlag ją trafia na tę zgraję

„gdzie kultura, obyczaje?”

kiedy Paweł wystartował

chyba trochę przeholował

bo ulica całkiem zbladła

i pod ziemię się zapadła

tylko Mithril wyszedł cało

no bo uciekł przed zabawą

 

morał z tego wywrotowy:

gdy startujesz, nie trać głowy!

 

ew
ew
Wiersz · 19 sierpnia 2010
anonim
  • ew
    co za bzdury.. matko kochana

    · Zgłoś · 14 lat
  • Marcin Sierszyński
    HAHAHHAHAHA. :D

    · Zgłoś · 14 lat
  • Justyna D. Barańska
    tak po prawdzie, to nie wiem jak was ocenić, z jednej strony Jacuś się postarał z gwarą, chociaż gdzieś tam się sens po drodze trochę rozmywa, ale za to Ewa uderzyła w nasz czuły punkt, czyli w historię wywrotowców i moja reakcja była taka jak u Lemura ;)

    "w czrerech zwrotkach" - masz literówkę

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Moja też! Moja też! Ja lubię występować w bajkach:)

    · Zgłoś · 14 lat
  • ew
    ja tez bym się z gwarą postarała, gdybyś nie spała do godzin popołudniowych!
    przecież ja z Warmii, nie ze śląska, skąd mam wiedzieć jak jest ulica po naszymu?

    a co do czułego punktu, to miałam pisać o przepychu Anki, ale mnie Jacek uprzedził i wpadł na moją grę słów w tytule, to musiałam coś wymyślić innego.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    łaaaaaaaaaaaaaał. Moża tu dać trzy razy wyśmienity?
    A pani polonistka zawsze mi mówiła, że pisze się ''czyha'' a nie ''czycha'', ale ja tam nie wiem... ;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • ew
    no pewno, że czyha, Oli :D
    ze też moja polonistka mi tego nie powiedziała

    · Zgłoś · 14 lat
  • Justyna D. Barańska
    ja sobie wypraszam, jeszcze 10 nie było jak mnie dobiegło twoje wołanie, po prostu za cicho wołasz. dobrze, że cię Jaca ubiegł :P

    · Zgłoś · 14 lat
  • Jacek
    hahahahah:D Ale z moimi zwojami wszystko jest w należytym porządku;p

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ........................................... oceną in minus

    · Zgłoś · 14 lat
Wszystkie komentarze