List jakich mało. List, jak ich mało!

Aniołek

Boże,
prośbę posyłam
prosto do nieba -
paczkę z listami
na tematy pozaziemskie
ze znaczkiem, a na niej karykatura
w zabawnej formie
ułożonych ust.

Spraw,
by w spotkaniu
dwoje oczu nie wypatrywało tych niżej,
co wargami się zwą.

Proszę i anieli,
by dłonie nasze potraktowane zostały poważnie,
pyłem klejącym do naszych kieszeni,
by niewykorzystane zostały.

Piszę w liście,
bo za wstyd
przez Ewę
jest mi wstyd.

Boję się obnażenia myśli
różowych do czerwoności
kochanemu,
który oddać chce
serce
za darmo
w paczce i znaczkiem z konturami ust.

Aniołek
Aniołek
Wiersz · 20 sierpnia 2010
anonim
  • Krystian T.
    "Piszę w liście,
    bo za wstyd
    przez Ewę
    jest mi wstyd."

    podoba mi się ten fragment jest wieloznaczny i wybija się na tle wiersza.

    całość też niezgorsza, ale jeszcze chcę kilka przeczytać i wyrobię sobie zdanie o twoim pisaniu, więc czekam. ;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Aniołek
    Dziękuję. A z resztą wierszy to tylko kwestia czasu... ;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Naprawdę spodobał mi się tytuł, fajna gra znaczeniami.

    Mi ten sam fragment, co krystkowi, ogólnie to na szlifowanie warszatu masz czas ;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • ew
    piętnaście latek i takie pisanie? nie bajerujesz Ty nas z tym wiekiem, Aniołku? pióro wprawne masz, pomysłowość w układaniu słów widać, no i temat niezły. Czepię się tylko zaimka w drugim wersie, zaśmieca wiersz i niczego do niego nie wnosi. Reszta wywarła na mnie wrażenie. Gratuluję takiego pisania.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Aniołek
    Wiek... Czy on jest taki ważny? ;) A tak serio, to zapewniam, że mam już od stycznia piętnastkę na karku. ;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Tytuł wyśmienity, a i wykonanie wiersza bardzo dobre. Jestem pod wrażeniem i życzę dalszego rozwoju. Z pewnością nas jeszcze bardzo zaskoczysz. Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Jacek
    łał! Ty masz 15 lat? Skoro piętnastoletnia Figa pisała gnioty okrutne,a teraz nas tu czaruje raz po raz, to piętnastoletnia Ty za kilka lat pozamieniasz nas w kamienie, pourywasz nam opadające szczęki. Dziewczyno, opamiętaj się, masz dopiero 15 lat i już takim solidnym tekstem wychodzisz nam na przeciw? :) Pisz dalej. Nie ucz się, nie jedz, nie pij, nie odwiedzaj wucetu, tylko pisz, kurde mol! Ja tu chcę widzieć co rano Twój nowiutki, świeżuteńki tekst, bo ten jest kurczę wyśmienity! A zobacz jak często daję wyśmienite, no zobacz sama:)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Figa
    zostanę twoją służbą, za parę lat! albo za parę wierszy... będziesz moim Guru!

    · Zgłoś · 14 lat
  • Aniołek
    Łał... dziękuję pięknie. Nie spodziewałam się takich ocen i takich komentarzy...

    Szczerze powiedziawszy to nie byłam stuprocentowo do niego przekonana, jak już powstał. No ale...


    :)

    · Zgłoś · 14 lat