TRZECI KONIEC KIJA

Jakint

pan mnie nie pyta o godzinę

zegarek zastawiłam w lombardzie

bo od dziewiątej piętnaście lokalnego czasu

jestem wdową

 

śniły mi się wczoraj koty

liniały a tego nie lubię najbardziej

opędzałam lewą ręką w drugiej trzymając

plastikowy wazon

taki jak sprzedają na targu - zwykły

z grawerem w obcym języku

 

Then the sky and I are in open conversation

 

zwykle siadywał pod oknem

w przedziale dla palących

sukinsyn

rozpoznałam go po bordowej kamizelce

 

 

kursywa: fragment wiersza pt. “I Am Vertical” - Sylvia Plath

Oceń ten tekst
Jakint
Jakint
Wiersz · 29 sierpnia 2010
anonim
  • Paweł Kaczorowski
    Konkurs poetycki „Ukryć zło czy je upiększyć?” zostanie rozstrzygnięty 10 września 2010.
    Jury: Aleksandra Zbierska (przewodnicząca), Marcin Sierszyński, Paweł Kaczorowski (sekretarz).

    · Zgłoś · 14 lat temu