Dworzec Malbork

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

 

jeszcze

można wszędzie się spóźnić

na każdy ekspres na każdy podmiejski

na każdą godzinę otwarcia

 

jeszcze

można wszędzie zdążyć

na kolację w ramiona kobiet

a dalej już wszystko ułoży się samo

 

jeszcze

można przyjść za wcześnie

popełnić faux pas narobić bałaganu

wylać dziecko z kąpielą

 

jeszcze

można dociekać

która chwila jest najwłaściwiej usytuowana

na wykresie przeoczeń

praktycznej normy

rozkładu jazdy

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 1 września 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Albo mam jakąś paranoję, albo tu Stachurą zapachniało. :)
    Trafia do mnie.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Jacek
    "Jeszcze możemy w dżungli ludzkości siebie odnaleźć"

    Poza tym nie mam uwag.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Jacek
    oczywiście "zdążymy".

    · Zgłoś · 14 lat
  • Figa
    szkoda, że nie Lębork

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "wylać dziecko z kąpielą", ale błagam Cię:).....!

    · Zgłoś · 14 lat
  • Justyna D. Barańska
    o! i to mi się podoba. bez specjalnych udziwnień, przeładowań. tutaj rzeczywiście widzę oczami osoby obserwującej ludzie przeszywających dworzec i mimo że uwaga skupiona jest na ludziach to gdzieś z dalszego planu wciąż macha do nas dworzec.

    · Zgłoś · 14 lat