Hegel

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

 

jestem w całości starcem

jestem w całości młodzieńcem

i dobrze mi z tym

i taka jest prawda moja

 

jak Berlin z metalowych okuć

jak Öldrucklandschaft

jak noc i ewangelia

 

a jeśli będziesz chciał wiedzieć

to ja też postawię pytanie -

wtedy razem rozbijemy głowy

by pozostawić je

na pastwę miłości

 

wiem

nie zrozumiałeś tego

profesorze von Schelling –

tym gorzej dla objawienia

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 3 września 2010
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "jestem w całości starcem
    jestem w całości młodzieńcem
    i dobrze mi z tym
    i taka jest prawda moja"

    · Zgłoś · 14 lat
  • Figa
    co za wiersz!

    · Zgłoś · 14 lat
  • Justyna D. Barańska
    co za wiersz, figo?

    · Zgłoś · 14 lat
  • Figa
    dobry;d

    · Zgłoś · 14 lat
  • Justyna D. Barańska
    z tezy w antytezę, żeby wyjść syntezą, przynajmniej ze starca w młodzieńca i wychodzi mądry człowiek o gorącym sercu ;D

    "Öldrucklandschaft" - co to?

    · Zgłoś · 14 lat
  • Jacek
    W kontekście takiego filozofa spodziewałem się o wiele większego wiersza. Warunkowo jestem za publikacją, za samo podjęcie tematu.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    MĄDRY CZŁOWIEK, O GORĄCYM SERCU!!!

    · Zgłoś · 14 lat