każdy kamień ma taką rysę
każde usta mają taką skazę
każde drzewo ma taką gałąź
taki cień
który wszystko wyjaśnia
takie skrzydło
które głaszcze policzek pielgrzyma
takie schody
które wiodą z pałaców Knossos
na lodowy dach nocnej Hiperborei
na chwilę
na zawsze
na pewno
Panie wysłuchaj nieposłuszeństwa mego
a milczenie moje niech do Ciebie przyjdzie
Ale to tylko moje zdanie.
Justyna zauważyłaś? A może jest świetny ?