Literatura

U mnie (wiersz)

Mathi

 
Na parapecie usiadł kot,
Przeplata spokój ze swym ogonem,
Spojrzał na niebo lekko zamglone,
Potem przeskoczył obok na płot.
 

Ref.
Spokój wszędzie i cisza błoga,
Tylko kocie wibruje mruczenie,
Nie sądzę żeby jakieś znaczenie,
Miała ta chwila dla pana boga,

W moim ogrodzie jest wielka sosna,
Pająki wija na niej swe sieci,
Ptak czasem obok szybko przeleci,
A sosna jest zawsze taka wyniosła,

Ref.
Spokój wszędzie i cisza błoga,
Tylko kocie wibruje mruczenie,
Nie sądzę żeby jakieś znaczenie,
Miała ta chwila dla pana boga,


Jest ciężki kamień na moim podwórku,
A w trawie rosną bajkowe kwiaty,
Winobluszcz pełznie po ścianie chaty,
Czasem powiewa pranie na sznurku,
 

Rref.
Spokój wszędzie i cisza błoga,
Tylko kocie wibruje mruczenie,
Nie sądzę żeby jakieś znaczenie,
Miała ta chwila dla pana boga,


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 11 września 2010, 11:45
"dla pana boga" - skoro jest już pana, to można się pofatygować i Boga z wielkiej
"Pająki wija " - ogonek zjedzony
"Nie sądzę żeby jakieś znaczenie," - interpunkcja

W zasadzie to całkiem nieźle, szału nie ma, ale przeważnie teksty piosenek są nieco w uproszczonej formie. Również rymy nie są specjalnie wybitne: sieci/przeleci, to aż bawi ;) W każdym razie, po poprawieniu usterek, puściłabym za spokój.
Jacek
Jacek 15 września 2010, 13:36
"wija" ogonek

" taka wyniosła," czemu ten wers kończy się przecinkiem?

"Nie sądzę żeby jakieś znaczenie,
Miała ta chwila dla pana boga," 3 błędy interpunkcyjne

Poza obrazkiem niewiele wyniosłem z lektury. Rymy banalne dość...to chyba trochę za mało jak na pierwszą stronę .
ew
ew 16 września 2010, 11:07
ja bym wolała wersję muzyczną, tekst jest zabity częstochową, więc poezja to marna raczej.
proponuję autorowi nagrać i puścić do działu muzycznego, wtedy szał będzie.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 16 września 2010, 16:15
no dobra, to czekamy na wersję muzyczną.
MamBas
MamBas 16 września 2010, 16:29
Paracujemy nad tym...............
przysłano: 11 września 2010 (historia)

Inne teksty autora

Kino
Mathi

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca