Literatura

Każdego dnia. (wiersz)

Mathi

Każdego 

Każdego dnia. (piosenka, autor Mathi)

 

Jeśli chcesz to napisz - czym jest twój świat,

Kto w nim śpi, krzyczy, lśni,

Każdego dnia.

 

Jeśli chcesz to namaluj - czym jest twój sen,

Kto w nim drży, rzuca cień,

Każdego dnia.


Jeśli wolisz mówić, no to mów,

Czym jest twoja miłość, powiedz, mów.

Jeśli wolisz milczeć, nie mów nic,

Cisza tez pozwala sobą być.


Chciałbym ci napisać - lecz nie znam słów,

Bo mój świat - to Ty,

każdego dnia.


Chciałbym ci namalować - lecz nie znam barw,

Bo mój sen - to Ty,

Każdego dnia.


Chciałbym ci powiedzieć - nie wiem jak,

Więc melodia tą dam ci znak,

Że to właśnie ciebie pragne, chcę,

Bo po prostu kocham Cię.... 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
estel
estel 18 września 2010, 12:46
Piosenka - proszę nagrać i przekazać muzyce. Teraz to jest tylko nastolatkowy tekścik noszący znamiona wpisu do pamiętniczka, w dodatku wpisu z brakującymi ogonkami. Być może będzie z tego hit, nie raz już bywało, że muzyka ratowała kit.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 18 września 2010, 17:10
No to jest miłość ubrana w najprostsze, a może raczej w pierwsze słowa, jakie przychodzą do głowy. W takich przypadkach zawsze twierdzę, że najlepiej odesłać bezpośrednio do adresata, bo postronnego czytelnika to raczej nie zachwyci, zwłaszcza że czytał już wiele takich. Uciekaj od banałów.
przysłano: 14 września 2010 (historia)

Inne teksty autora

U mnie
Mathi
Kino
Mathi

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca