Utopia jest złym stanem rzeczy
powiedział siwy pan pod wąsem który
pojedynkował się niegdyś z Marksem i Engelsem
na komunizm chyba raczej już za późno moje dzieci
pewnie obudzą się z inną podświadomością
trochę mniej świadomą niż dotychczas
wykładano obok szynki na ladę
Utopia jest złym stanem rzeczy
Krystian T.
Krystian T.
Wiersz
·
19 września 2010
co do czytania - tobie też mogłoby posłużyć. wystarczy sięgnąć po odpowiednie książki... i wyciągnąć z nich wnioski. ;]
Nie jest mocny z historii.
I nie jest też wywrotowym pisarzem.
chyba raczej?
Mnie trafił tylko ostatni wers - tam jest pomysł. Wyżej jest tylko teoria, bez polotu.