Zoo.

Ce.


I.

czy widziałeś kiedyś człowieka
to takie małe zwierzę zawstydzone zwierzęcością
przerażone zagubione osaczone ale ma się
za boga całkiem dobrze bo obdarzone
pierwiastkiem życia czuje się wyjątkiem

 

po co trudzić wiewióreczkę uwięzioną przez smoka
gotujemy lukier krasnoludka w pięknym kraju
spójrz w górę to zobaczysz pazurki kruka

 

jak

 

dzieci na ulicy to rude to chyba twoje
a przecież pięcioro to teraz bohaterstwo
wszystkie boso po szkle rozbitej wczoraj flaszki
przez czas przez płacz i te ślady po ojcowskiej
miłości

 

II.

czy widziałeś kiedyś rodzinę
to takie stado żywiące się wyłącznie
swoimi własnymi brudami tak własnie lubi
zżerać nowe płody pocałowane przed połknięciem
żeby w białej sukience bo inaczej nie wypada

 

uboczne efekty grupowych chwil przyjemności
proszę się rozebrać krzykiem
Jezu kochaj mnie na tej kanapie ona nie usłyszy
ma dopiero trzy latka
takie teraz są w cenie

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 8 głosów
Ce.
Ce.
Wiersz · 20 września 2010
anonim
  • anhelus
    jest moc...trafia...

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Rafał Kwiatkowski
    niestety, kawanaławizm szkodzi paru ciekawie zarysowanym w tle przemyśleniom...

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    ja tak sobie krążę wokół tekstu, próbując się zdecydować, po której stronie jestem. z jednej strony podoba się niezmiernie, z drugiej nie kupuję całości. spróbuję tu wrócisz po raz n-ty.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Marcin Sierszyński
    Od 20 lipca br. jesteś skazana na wyróżnienia czytelników. ;]

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Kuba Nowakowski
    jak sobie pomyślę, że Ty się dopiero rozkręcasz, to mam futurystyczne ciarki

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Przekonałeś mnie Krystek.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Ce.
    no no jakie zróżnicowane opinie. dziękuję wszystkim :)

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Krystian T.
    co wy ludzie chceta, dobry tekst to i tyle, nawet można powiedzieć, zajebisty. powiem ci S. dla odmiany, że tobie sprzyja rzadkie pisanie które przekłada sie w jakość, chylę czoła

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "bardzo dosłowne. szkoda, bo temat ciekawy." - ja się pod tym podpisuję.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ale mam nadzieję, że nikogo strasznego....

    · Zgłoś · 14 lat temu
Wszystkie komentarze