ślady gąsienic zachodzącego Słońca
nikną pewnie i prawdziwie
pośród gratisowej pustki
zanim wschód nocy
rozleje się z nie wypełnionych jeszcze amfor
brzeg uprasza łaski kroków
w dostępności niedostępnej
nauczonej
pogański kamień
wiatr tetragrammatonu
pentaklem znaczy
bunkier dantejskiego Limbo
wbija jeszcze martwe zęby
w wodę
dotykam niedotykalnego –
nieobliczalna wilgoć oswaja dłoń
znaczę nią suchą kieszeń
zabieram parę korców odczynienia
choć nie dojdę przed pełnią Księżyca
-----------------------------------------------------------
Przypisy
*Jezioro Gołdopiwo położone jest we wschodniej części województwa warmińsko – mazurskiego, w powiecie Giżycko, przy szosie z Kruklanek do Bań Mazurskich.
"ślady gąsienic zachodzącego Słońca"
"dotykam niedotykalnego –
nieobliczalna wilgoć oswaja dłoń
znaczę nią suchą kieszeń", a tutaj taki erotyk się dzieje, że .........
ŚWIETNE
ślady gąsienic zachodzącego Słońca - urzekające:)
Pozdrawiam oboje.
Mnie niezmieniennie , to dochodzenie kojarzy się erotycznie:)
Ja myślę, że to taka zasłona dymna dla świetnego erotyku:)
może to tylko moje wrażenie, ale czuję jakbyś za bardzo skupiał się na ukrywaniu, żeby nie powiedzieć wprost... próbuję ugryźć ten tekst, przekonać się, ale wciąż nie potrafię.