Wizje

jerzykujas

na klawiaturze tańczą palce

z uporem smutną pieśń mi śpiewa

kirem okryta twarz w woalce

i nic nie byłoby mi trzeba

 

gdyby nie jeden dźwięk uparty

kiedy go muzyk dłonią trąca

fraz rozsypuje wszystkie karty

fałszywie brzmiąc wśród nut tysiąca

 

nokturn się wił nad pustą urną

gdy mnie zabiłaś jednym strzałem

trafiając w serce duszę durną

a ja wśród nut się rozsypałem

jerzykujas
jerzykujas
Wiersz · 24 września 2010
anonim
  • ew
    się płynie tym wierszem jak po pięciolinii. i nawet jest przesłanie wśród rymów- rozsypanie pod wpływem uczuć. podoba mi się to Twoje rymowanie ponownie.

    · Zgłoś · 14 lat
  • jerzykujas
    Dziękuję Ew;)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Rita
    I mnie się podoba :)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Rita
    popraw - w serce., bo napisałeś cerce :))

    · Zgłoś · 14 lat
  • jerzykujas
    Było "w serce" i nadal jest "w serce" Małgosiu;)

    Dziekuję za ocenę.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Rita
    a ja widzę w -cerce(?) .Jak to możliwe??

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ja też widzę cerce... i już wcześniej widziałam...

    · Zgłoś · 14 lat
  • jerzykujas
    Może ktoś inny zobaczy, bo u mnie jest w serce. Może jakiś paproszek na monitorze?? Sam nie wiem dlaczego u Ciebie jest inaczej?

    · Zgłoś · 14 lat
  • Krystian T.
    tyż mam cerce. ja rymowania nie lubię, wiec się dalej nie wypowiadam.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Rita
    to tylko Ty masz serce- z tego wynika:)) My nie!

    · Zgłoś · 14 lat
Wszystkie komentarze