Klemba Zaremba

Bartosz Mikołaj

Mariusz Zaremba i Krystyna Klemba
Kochali się straszno łajdaczo
Pocięli na wskroś, pogryźli do kość
Tak babki w chustuniach dziś gdaczą

 

On kochał ją lecz, zaległa mu rzecz
Związana ze sprawą bociana
A to wszystko przez, łyk wódki co wnet
Zalała mu duszę od rana

 

Gdy legł w pech pijany, zapluty, zalany
I Krycha to za-u-wa-ży-ła
Pobiegła do sklep, stuk, brzękot i pet
Tak z żalu siarczan o-ba-li-ła

 

Nad ranem o trzeciej wstał Mariusz po trzecie
A Krycha nogawkę mu szarpie
„Ty chłopie zalany, Ty w dupę kopany”
Tam splunie w te ojszczy, w te charchy

 

I głowę swej Krychy zaplatać chciał w szprychy
Lecz ona punkt G mu skopała
To zwinął się chłop, i złapał za krok
Znów zasnął i Krycha chrapała

 

Po godzinach kilku gdy głód zawył wilków
Za pa-te-lnie Krycha złapała
I tak się wkurwiła, i tak przeklinała
Że żer przepił chłop jej, ta pała!

 

Znów bój swój poczęli, nożami pocięli
W kuchennej zagródce przy zlewie
Mariusz Zaremba, konkubina Klemba
Zakończyli swój żywot w chlewie
 

Oceń ten tekst
Bartosz Mikołaj
Bartosz Mikołaj
Wiersz · 25 września 2010
anonim
  • Bartosz Mikołaj
    hip-hop, buahahahahaha

    · Zgłoś · 13 lat temu
  • Bartosz Mikołaj
    A Staszka Wielanka, ktoś zna? To taki przedstawiciel folkloru miejskiego.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    łajdaczo? pogryźli do kość? "On kochał ją lecz, zaległa " - co to ma być z tym przecinkiem? :> rany boskie! po tym tekście wszystko mnie boli :/

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Bartosz Mikołaj
    Cieszę się, że zabawne. Patos innym razem.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • ew
    no proszę Cię.. to jakiś hip-hop, albo inne cudo:D
    bardzo fajnie i zabawnie, ale poziomu nie zachowałeś.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    :D

    · Zgłoś · 14 lat temu