Niemoc

Łukasz Radwaniak

zasnuty przez mgłę
zatrzaśnięty w niemocy
pogrążony w nieumiejętności
z lewymi skrzydłami
szukam siły
by odejść
na drugi krąg

 

morze mgieł
zalegające doliny
jest piękne

 

w nim śpi nadzieja
widać ją ze szczytów

Oceń ten tekst
Łukasz Radwaniak
Łukasz Radwaniak
Wiersz · 27 września 2010
anonim
  • Justyna D. Barańska
    niestety za dużo banału, za dużo słów, które podążają za ludźmi z niesprawnym piórem. nic mnie tutaj nie zatrzymuje, nic nie zmusza do refleksji. słabo, naprawdę słabo, Łukaszu. a pamiętam, że niezłe teksty miewałeś.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    mgła, nadzieja, niemoc, skrzydła, siła, odejście... troszkę za dużo rekwizytów, których już wszyscy wcześniej używali. jak na mój gust - to jest materiał na wiersz. teraz trzeba wyjąć watę i na jej miejsce wsadzić coś mocniejszego i twardszego. przykro mi, ale teraz jestem tym tekstem zwyczajnie znudzona.... pomyśl jeszcze, dopracuj. na pewno potrafisz!

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Dominika Ciechanowicz
    uuu. Jak niemoc ogarnia, to może by ją tak przeczekać? Bo wiersz o tym nic ciekawego mi nie mówi.
    "morze mgieł
    zalegające doliny
    jest piękne" - jeśli to było tak piękne, że postanowiłeś to w wierszu umieścić, to naprawdę nie da się tego jakoś lepiej opisać? Mocniej? Żeby czytelnik to jakoś poczuł?

    · Zgłoś · 14 lat temu