Memento

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

odczekać swoje
i zmów odczekać
a później raz jeszcze czekać
czekać czekać

 

zmarznąć przysnąć
przegapić –
wzięli i poszli
doradzili czekać
czekać czekać

 

odsapnąć pomyśleć
nic nie robić –
odepchnęli krzyknęli
krzyknęli czekać
czekać czekać

 

sprężyć się zacisnąć
rozwalić –
zebrali złożyli
stwierdzili czekać
czekać czekać

 

da capo al fine non coda
 

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 11 października 2010
anonim
  • Justyna D. Barańska
    a już myślałam po tytule, że będzie odwołanie filmowe ;) fajnie zauważyłeś możliwość słowa "zmów" jako że jest podobny do "znów", a może to tak przez przypadek wyszło? w każdym razie, przy tych bezokolicznikach wprowadzenie akcentów osobowych niezbyt ciekawie brzmi. co innego odwołania do osób trzecich.
    no i poza tym znów/zmów nie znajduję nic ciekawego, więc na nie.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Jacek
    Brzmienie. Tyle.

    · Zgłoś · 14 lat