Literatura

Już ja Wam zrobię wykład. (wiersz)

dr Lee

[a podmiot liryczny w tym wierszu na to: ... ironicznie, czy prawdziwie? - Skc]
Chciałabym abyście najpierw zastanowili się o czym jest ten wiersz
Skąd wziąl temat, do czego nawiązał, czego ciągiem dalszym jest?
Dokończę po przerwie na której zapalę.

Co poeta miał na myśli,
co chciał przekazać przyszłym pokoleniom
jakich środków stylistycznych użył
kto pisał podobnie?
Dlaczego nie miał oporów napisać
kurwa, chuj, cipa
neoklasycyzm, rokoko, intertekstualność
Czemu nie ma rymów?
Bim bam bom
Zostałam nauczycielką bo nie miałam wyjścia
-> wyjście ewakuacyjne

słaby 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 26 stycznia 2001

Inne teksty autora

Starość
dr Lee
Bąz
dr Lee
Twardy
dr Lee

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca